Lectii de vioara

Muzica este cea mai profundă şi complexă dintre arte.

img Ea se adreseaza direct sufletului si tocmai de aceea impresionează de timpuriu copiii. Cântecele, lucrarile muzicale inspirate le produc acestora emoţii plăcute şi puternice, le însotesc jocurile şi copilăria. Toti copiii au o înclinaţie naturală către muzică, aceasta ajutȃndu-i sa-si exprime sentimentele si emotiile cele mai profunde.

La ce imi foloseste educaţia muzicală ?

Educaţia muzicală este o componentă de bază in formarea personalitatii fiecărui om. Muzica, ne face mai atenţi la detalii, mai sensibili şi mai inclinaţi spre a aprecia frumosul. În educaţia copiilor, muzica este aceea care ajută la dezvoltarea nivelului mental şi a celui emoţional intr-un mod armonios, ajuta copilul să isi formeze si să işi dezvolte gândirea abstractă, să se relaxeze prin artă, să fie atent la crearea ei şi, de ce nu, să fie un creator de artă.

Toate modulele de arta, propuse de catre echipa Creartes sunt gândite in asa fel incât sa dezvolte proiecte sub forma unor manifestari artistice; mai exact spectacole, concerte, productii artistice. Avem o viziune sincretica asupra artei si dorim sa trezim, sa dezvoltam, sa incurajam si sa promovam inteligenta creativa a copiilor nostri.

Lectiile de vioara sunt sustinute de catre profesori de specialitate si sunt insotite de ore suplimentare de teoria muzicii. Acest aspect este foarte important tinând cont de faptul ca limbajul muzical este asemenea unui alt alfabet ce trebuie descoperit, invatat si utilizat pâna la nivel de arta.

Modulul instrumental de vioara va fi integrat in proiectul ORCHESTRA COPIILOR, un proiect ambitios, pe care ne dorim sa-l dezvoltam si sa-l promovam in spatiul cultural românesc.

Lectiile de vioara sunt concepute in asa fel incât sa se adreseze tuturor nivelelor de studiu: pentru copiii incepatori, copiii de nivel intermediar si pentru cei avansati.

Lectiile de vioara ofera si posibilitatea citirii unei partituri la prima vedere, recunoasterea si reproducerea de sunete si fragmente muzicale, teorie muzicala, tehnica pianistica, repertoriu, improvizatie si armonie muzicala.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor talentati, punem la dispozitia lor si a parintilor, instrumentele muzicale pentru orele de instrument, sau pentru studiu in cadrul centrului de arte Creartes Land. Daca va doriti achizitionarea unei viori personale, va punem la dispozitie câteva sfaturi utile.

De unde putem achizitiona o vioara?
Vioara se poate achizitiona din magazinele specializate de instrumente. Este cea mai sigura garantie a calitatii, mai ales daca nu ai cunostinte in acest domeniu. Ȋncepatorii pot cânta pe o vioara de serie, deoarece nu este obligatoriu ca acestia sa isi achizitioneze o vioara costisitoare in prima faza.

Mai târziu, in functie de progresele fiecarui copil, de aptitudinile si de dorinta de a face performanta, profesorul de vioara va va indruma spre tipul de vioara ce se potriveste copilului dumneavoastra.

Ce tip de vioara trebuie sa cumperi?
Exista 4 tipuri de viori, in functie de marime:
1. vioara de sfert (1/4), folosita intre vârsta de 5-8 ani,
2. vioara de jumatate (2/4), pentru vârstele de 8-10 ani,
3. vioara de trei sferturi (3/4), pentru copiii cu vârstele cuprinse intre 10-14 ani
4. vioara intreaga (4/4) pentru copiii cu vârsta de peste 14 ani.

Alegerea marimii viorii este recomandat sa se faca in functie de dezvoltarea fizica a copilului si la indrumarea exclusiva a profesorului de vioara.

Parteneri

Educatia prin arta este prioritatea noastra.

Creartes Land isi propune sa promoveze valorile culturale romanesti.

Daca doriti sa devenim parteneri in aceasta calatorie va asteptam cu drag.

Contact

0311 072 463
0747 172 429
0727 333 306

E-mail: office@creartes.ro

Strada Gala Galaction nr. 85
Bucuresti, Romania