Lectii de karate

Avantajele practicarii artelor martiale

img Stilurile traditionale de arte martiale promoveaza un sistem de valori printre care se regasesc respectul, onoarea, disciplina, autocontrolul, s.a., calitati care isi gasesc utilitatea in viata si activitatea de zi cu zi.

Este foarte important pentru un copil aflat in plina perioada de dezvoltare a personalitatii sa fie inconjurat de exemple personale care sa ajute la formarea unui caracter deosebit.

In pedagogia artelor martiale exista forme de exprimare (kihon, kata, kumite) care duc la consolidarea si dezvoltarea urmatoarelor trasaturi:
• Atentie, putere de concentrare
• Autocontrol, stapanire de sine, autodepasire permanenta
• Dezvoltarea puterii personale, puterii de discernamant
• Cunoastere si autocunoastere
• Devotament, disciplina
• Cultivarea spiritului non-violent, diminuarea agresivitatii constiente si subconstiente in societate

Din punct de vedere fizic, practica artelor martiale reprezinta o forma de miscare completa si complexa, care solicita toate grupele musculare, precum si capacitatea de coordonare, ducand la dezvoltarea armonioasa a organismului.

Tocmai pentru eficienta lor dovedita, multe sporturi de performanta au introdus in metodologia antrenamentului si/sau a procesului de refacere tehnici si metode specifice artelor martiale. Antrenamentele pentru copii sunt special concepute si adaptate nevoilor acestora, punand accent in special pe dezvoltarea capacitatilor si aptitudinilor motrice.

Astfel, prin imbinarea unui mod de miscare cu valentele educative, artele martiale reprezinta o alternativa de petrecere a timpului liber pentru copii, in asa fel incat sa consume energia intr-un mod util cresterii si dezvoltarii acestora, atat din punct de vedere fizic cat si al formarii caracterului si comportamentului, inlocuind calculatorul si televizorul din preocuparile extrascolare ale copiilor cu activitati aducatoare de plus valoare.

Kyokushin Karate, cunoscut si ca „The Strongest Karate in the World” este o disciplina martiala traditionala cu milioane de practicanti pe tot globul, recunoscuta pentru eficienta deosebita, dar si pentru caracterul puternic si fermitatea practicantilor sai.

Sei Budokai este un stil derivat din Kyokushin Karate, care adauga stilului de baza tehnici de proiectare si lupta la sol. O abordare moderna si pragmatica in trendul MMA, fara a renunta insa la valorile artelor martiale traditionale.

Parteneri

Educatia prin arta este prioritatea noastra.

Creartes Land isi propune sa promoveze valorile culturale romanesti.

Daca doriti sa devenim parteneri in aceasta calatorie va asteptam cu drag.

Contact

0311 072 463
0747 172 429
0727 333 306

E-mail: office@creartes.ro

Strada Gala Galaction nr. 85
Bucuresti, Romania