Atelierul artelor

Cursuri de arte plastice și decorative design vestimentar

img Cursul este dedicat in special copiilor care se simt atrasi de jocul culorilor , de magia spatiilor si misterul umbrelor furisate in tacerea panzei, de varful delicat al unei pensule visitoare.

Pictura, desenul, artele vizuale, pot fi un mod de viata, o forma de cunoastere prin intermediul imaginilor plastice, deoarece contribuie din plin la dezvoltarea personala a oricarui copil sau adult.

Prin arta, copilul reuseste sa beneficieze de aceste parghii de dezvoltare si ii da posibilitatea ca tot ce traieste si simte sa exprime in creatiile sale artistice. Noi, ca profesori, le oferim tehnicile si le dezvoltam abilitatile, stimulandu-i in aceasta directie.

Creativitatea artistica, din perspectiva pedagogica, are un camp larg de manifestare alaturi de cea stiintifica sau tehnica. Tot ceea ce exista in jurul nostru se prezinta ca un univers de semene care ne comunica ceva din ceea ce le este propriu: culoare, forma, sunet, lucrurile devenind reale pentru cei ce le percep, le simt si le descopera. Apropierea copilului de modelul cunoasterii active a acestor semene prin – explorare, ipoteza, deductie, punere si rezolvare de probleme, dar si de rezolvare practica, ofera posibilitatea dezvoltarii unui potential imaginativ creator- P. Neveanu, M. Rocco.

De aceea, manifestarea potentialului de creativitate trebuie sa inceapa cu initierea copilului in stapanirea elementelor de limbaj plastic, in dezvoltarea spiritului de observatie, in dezvoltarea imaginatiei si cu stimularea formelor de expresie potrivit disponibilitatilor de varsta si de temperamente. Dezvoltarea predispozitiilor creatoare la varstele copilariei este favorabila inceperii unui antrenament prin exercitii care sa urmareasca atingerea factorilor intelectuali ai creativitatii: flexibilitatea, fluiditatea, originalitatea, elaborarea, sensibilitatea, intuitia etc.,care sa determine un comportament imaginativ creativ si care se cer a fi aplicate in specificul activitatii centrului de interes ARTA.

In cadrul activitatilor plastice se pot utiliza elemente de limbaj plastic, material si instrumente de lucru speciale si se pot incerca diferite tehnici si procedee tehnologice care se inscriu in dorinta de cunoastere a copiilor si anume: pictura, imprimarea, modelajul, etc. Combinarea diferitelor tehnici plastico-artistice duc la obtinerea compozitiilor (obiectelor artistice) originale.

In cadrul activitatilor ce se vor desfasura dupa un program tematic si pe nivele de studiu, vor derulate in forme modulare. Timpul acordat fiecarui modul este alocat in functie de complexitatea proiectului, potrivit varstelor copiilor, si tehnicilor ce se vor exersa, urmarindu-se asimilarea deprinderilor aflate in studiu. Vom pune accent deosebit pe incurajarea fiecarei incercari a copilului si a spontaneitatii acestuia. Temele vor fi variate, cuprinzand intreaga arie artistico- plastica: pictura, grafica, design vestimentar, modelaj, imprimare pe materiale textile, etc.

Se vor folosi diverse moduri de organizare: in grupuri mici, individual, cu toata grupa, fiind indrumati si sprijiniti.

Toate lucrarile (atat cele organizate in activitati libere, cat si cele cu subiecte propuse, realizate in activitati comune) se expun pentru a fi vizualizate si analizate de catre copii, parinti si alte personae, atribuindu-le pe cat posibil semnificatii estetice si de utilitate. Expunerea lucrarilor copiilor este deosebit de stimulativa si generatoare de satisfactii pentru fiecare dintre ei.

Speram ca aceasta initiativa sa capteze atentia tuturor celor care sunt interesati de acest domeniu, de implicatiile si de specificitatea lui in perioada micilor nostri artisti.

PROIECTE:
Galeria CREARTES - un tǎrâm al inspirației
- participarea la concursuri interne si internationale
- expunerea lucrarilor si in galerii de arta sau cu ocazia unor evenimente.

Atelierul CREARTES - garderoba printeselor si cavalerilor
- ateliere de croitorie si design vestimentar

CREARTES Fashion Kid’s
- prezentare de moda cu creatiile copiilor

Parteneri

Educatia prin arta este prioritatea noastra.

Creartes Land isi propune sa promoveze valorile culturale romanesti.

Daca doriti sa devenim parteneri in aceasta calatorie va asteptam cu drag.

Contact

0311 072 463
0747 172 429
0727 333 306

E-mail: office@creartes.ro

Strada Gala Galaction nr. 85
Bucuresti, Romania